Cum aduce Guvernul Cioloș PSD-ul încă 4 ani majoritar în Parlament

http://www.rapcea.ro/2015/11/16/cum-aduce-guvernul-ciolo-psd-ul-inca-4-ani-majoritar-in-parlament/

Toată lumea se întreabă dacă guvernul propus de tehnocratul Dacian Cioloș va aduce schimbarea mult dorită de români, ieșirea din zona roșie a PSD-ului. Răspunsul este sec: NU. Ba dimpotrivă. Și o să explic argumentat cum PSD-ul a reușit deja să câștige detașat alegerile de anul viitor, prin retragerea de la guvernare și instaurarea noului guvern “tehnocrat” condus de Prim-Ministrul Cioloș.

O serie de scumpiri vor intra în vigoare, ca de obicei, în această iarnă, o serie de promisiuni au fost făcute de către guvernul Ponta unor categorii sociale captive (bugetari, pensionari, asistați sociali). La buget nu existau banii necesari creșterii salariilor funcționarilor și profesorilor cu 15%, nici pentru creșterea punctului de pensie sau a ajutorului social. În schimb, s-au votat pensii mari pentru aleșii locali – lucru pe care opoziția l-a speculat din plin – în prag de alegeri, chiar dacă a votat cot la cot cu PSD-ul “pensiile nesimțite” ale aleșilor locali.

Astfel, demisia „de onoare” a guvernului Ponta a scăpat PSD-ul de povara respectării unor promisiuni făcute în prag de an electoral, nerespectare care ar fi dus la pierderea unor voturi din bazinul electoral PSD-ist.

Din opoziție, comuniștii lui Ion Iliescu se pot victimiza, scuzându-se în fața votanților tradiționali (pensionari, șomeri și bugetari) că nu au putut crește pensiile, salariile și alocațiile pentru că strada le-a cerut demisia. Deja pe anumite posturi TV guvernarea Ponta este regretată, ridicată în slăvi ca fiind “cea mai bună guvernare din ultimii ani” cu argumente de genul “Guvernul Boc a tăiat salariile și pensiile, noi le-am mărit – și dacă eram lăsați să o facem le măream și mai mult”, se încearcă chiar organizarea unui miting de susținere a guvernului Ponta.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș este opțiunea atât Occidentului pentru noul guvern cât și cea a PSD-ului ca alternativă la rotativa guvernamentală cu PNL-UNPR-ul. Ca să nu lase ciolanul pe mâna adversarilor politici în prag de alegeri, PSD-ul va susține și el varianta aleasă de Europa pentru România.

Căci dacă PNL-ul venea la guvernare, ar fi numit miniștri care ar fi tăiat finanțările din teritoriu pentru primarii și prefecții PSD-iști, atât de necesare în prag de alegeri, și le-ar fi direcționat către zonele cu primari PNL-iști, pentru creșterea influenței acestora și atragerea electoratului. Un primar care aduce fonduri poate da o grămadă de beneficii electoratului din aria lui de influență iar treaba asta se reflectă în vot.

De aceea spun că PSD-ul a câștigat deja alegerile de la anul. A avut grijă să îi strecoare domnului Cioloș pe lista sa de miniștri, două nume, la două ministere-cheie din perspectiva luptei la urne de anul viitor:

Dâncu a fost membru PSD, ceea ce spune totul despre orientarea pe care o vor lua banii din ministerul lui. Trebuie spus că Ministerul Dezvoltării și Administrației este ministerul cu cel mai mare buget, prin el se împart banii către proiectele de dezvoltare din teritoriu. Adică banii de campanie pentru primari. Iar pionul de la Ministerul de Finanțe ajută ca lucrurile să nu se blocheze din motive de buget.

Cu aceste două ministere cheie în portofoliu, PSD-ul are asigurat “carburantul”  pentru cursa electorală de anul viitor, și sunt deja câștigători, căci se știe că în România nu programele politice, și nici liderii charismatici nu aduc voturi cât aduc banii dați sărăcimii în avans, pentru vot.

Singura șansă de a contracara o nouă prezență masivă a PSD-ului pentru încă 4 ani în Parlament ar fi: – fie căderea guvernului Cioloș la votul de investire în Parlament, fie scădere pragului electoral la minim 3% în legea electorală.

Altfel, tinerii de la Colectiv au murit degeaba.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s