Cică nişte pamfletari. În atenţia premierului V. Ponta

http://www.gandul.info/puterea-gandului/cica-niste-pamfletari-in-atentia-premierului-v-ponta-13106769

Guvernaţi cum televizaţi iar cine vă pune la îndoială ficţiunea este „executat” imediat. Faceţi pamflete pe banii, pe timpul şi pe viaţa noastră, domnule Ponta.

„Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali”.

Se fac patru zile de când purtătorul de cuvânt al Guvernului pe care îl conduceţi a scris rândurile de mai sus pe pagina sa de Facebook. Singura dumneavoastră reacţie de până acum a fost că nu ştiţi despre ce este vorba, că nu aţi vorbit cu autorul şi că încercaţi să aveţi „o relaţie bună cu mass media şi cu toate cultele”.

Între timp, domnul care comunică în numele dumneavoastră şi al Guvernului României şi-a şters postarea, dar o puteţi consulta, în continuare, integral, aici.

Sper că sunteţi de acord că rândurile pe care vi le supun atenţiei nu pot fi scrise decât de un om foarte tulburat. Un ins care „execută electric” şi „omoară prin blocare” ziarişti umblă liber prin Guvernul României. Lipsa dumneavoastră de implicare îi refuză dreptul la asistenţa de urgenţă care poate l-ar scuti de suferinţă. În primul rând, ar fi trebuit să aveţi o reacţie ca om. Să-l sunaţi şi să-l întrebaţi ce a păţit.

În al doilea rând, ar fi trebuit să aveţi o reacţie ca şef. Omul acesta vorbeşte în numele dumneavoastră, vă reprezintă. A continuat să-i înjure pe ziarişti în spaţiul public (da, Facebook-ul este spaţiu public, nu personal) pentru simplul motiv că l-au sunat să-l întrebe ceea ce ar fi trebuit să-l întrebaţi dumneavoastră. Cum puteţi să aveţi „o relaţie bună cu mass media”, aşa cum spuneţi că vă doriţi, când cel pe care l-aţi însărcinat cu această relaţie o face ţăndări?

În fine, ar fi trebuit să aveţi o reacţie ca premier. Domnul de care vă vorbesc este plătit din bani publici şi reprezentă una dintre instituţiile-cheie ale Executivului: Guvernul României. Dumneavoastră credeţi că în alte ţări purtătorul de cuvânt al Guvernului îşi permite să atace un cetăţean al ţării respective, incitând la „omor”, fără a fi tras la răspundere, politic şi legal? Care credeţi că ar fi fost reacţia oricăruia dintre omologii dumneavoastră europeni faţă de acest comportanet deviant? Ar fi aşteptat patru zile, ar fi răspuns în doi peri, ar fi făcut glumiţe? Sau ar fi urmat o demitere imediată şi scuze publice din partea instituţiei? Vi se pare amuzant ce aţi citit? Aţi râs? V-a răcorit postarea comunicatorului dvs.?

Vedeţi dumneavoastră, tăcerea este un răspuns în acest caz. Ea trădează iresponsabilitate şi o complicitate criminală. Continuaţi un model de învrăjbire a societăţii, de cultivare a urii şi a violenţei, de împărţire a românilor în buni şi răi, în pro şi antiguvernamentali.

V-aţi declarat, după condamnarea lui Dan Voiculescu, un protector al presei, angajându-vă că veţi face „tot ce vă stă în puteri” să apăraţi libertatea de exprimare a jurnaliştilor, „indiferent de politica editorială”. Dvs., ca om politic, nu trebuie să protejaţi nimic, există o Constituţie care garantează libertatea de exprimare. Dar puteţi face mult rău prin reacţiile dvs. zilnice. Când o ziaristă a fost agresată la mitingul de la Palatul Cotroceni, aţi spus că „toată lumea şi-a făcut datoria”. Cu aceeaşi zeflemea, spuneţi acum, după „execuţiile” purtătorului dvs. de cuvânt, că încercaţi să aveţi „o relaţie bună cu mass media şi cu toate cultele”. Am văzut această ironie şi la modelul dvs. politic, dl. Adrian Năstase.

Şi domnia sa se înconjurase de o camarilă care încerca să-şi dovedească utilitatea, inventându-i zilnic duşmani în presă. Dar nici chiar Adrian Năstase nu-şi permitea „pamfletele” de acum. Ce vedem azi? Ziarişti înjuraţi „oficial” pentru că-şi permit să fie „anti-guvernamentali”, agresaţi în plină stradă sau urmăriţi şi hărţuiţi de paparazzii prietenului cu care vă faceţi vacanţele. Vedem un aparat deşănţat de propagandă care are drept unic scop să răstoarne zilnic realitatea, să facă din negru alb şi din scădere creştere. Guvernaţi cum televizaţi iar cine vă pune la îndoială ficţiunea este „executat” imediat. Faceţi pamflete pe banii, pe timpul şi pe viaţa noastră, domnule Ponta.

PS. După cum ştiţi, nu sunt tocmai un admirator al guvernării dumneavoastră. Odată, înainte de povestea cu plagiatul, m-aţi sunat să vă plângeţi de ziariştii care „nu vă iubesc”. Îndreptaţi-vă puţin atenţia asupra ziariştilor şi prietenilor „care vă iubesc” seară de seară la televizor şi întrebaţi-vă câţi dintre ei vă şi respectă.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s